کد خبر 219969
۱۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۲
کرمان در اجرای اصل ۴۴ نمونه است

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، استان کرمان را در اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی نمونه توصیف کرد و گفت: از محدودیت‌های جدی استان تامین آب است و دولت تلاش می‌کند طرح‌های مهار آب‌های سطحی و انتقال و آبرسانی از دریای عمان را با جدیت دنبال کند و به نتیجه برساند.

به گزارش روابط عمومی استانداری کرمان، داوود منظور صبح پنج‌شنبه ۱۲ بهمن در نشست مشترک شورای اداری، برنامه‌ریزی و توسعه و گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان عنوان کرد: استان کرمان ویژگی‌های ممتازی دارد هم به لحاظ صیانت از انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و هم نقش‌آفرینی ممتاز در دوره سازندگی، تولید و فعال کردن ظرفیت‌های اقتصادی کشور.  
وی ادامه داد: ۵۰ درصد ارزش افزوده معادن کشور در استان کرمان تولید می‌شود، استان کرمان نشان داد که می‌توان زنجیره تولید را به صورت بومی توسعه دارد و از خام‌فروشی اجتناب کرد.
منظور افزود: امروز شاهدیم که زنجیره‌های معدنی در استان کرمان و دیگر مناطق کشور به خوبی در حال شکل‌گیری و تکمیل است. اگر به دنبال اقتصاد بدون نفت هستیم، قطعا مسیری که کرمان به خوبی پشت سر گذاشته الگویی برای تمام استان‌ها است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: بخش خصوصی استان کرمان نمونه است و این همان چیزی است که سال‌ها امید و آرزوی کشور بوده است که
از اقتصاد دولتی به اقتصاد مردم‌پایه حرکت کنیم و این یعنی اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی و
استان کرمان نمونه بی بدیلی در این حوزه است.
منظور بیان کرد: همیشه نسبت به این ویژگی ممتاز کارآفرینان در استان کرمان به عنوان یک الگو نگاه می‌کردیم و ما به عنوان دولت باید تلاش کنیم پشتیبانی و تسهیل فعالیت بخش غیردولتی را داشته باشیم.
معاون رئیس جمهور گفت: امیدوار هستیم طرح‌های توسعه‌ای که در بخش معدن و صنعت در استان با چند ده هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در حال انجام است، سریعتر به نتیجه برسد و کمک کنند به اینکه سهم استان کرمان در تولید ناخالص داخلی متمایز از گذشته رشد کند.
وی خاطرنشان کرد: در دو سال گذشته سهم استان کرمان در تولید ناخالص داخلی به ۴ درصد افزایش یافته و نشان از تلاش‌های ارزشمند کارآفرینان و شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان است.
منظور گفت: در بخش کشاورزی علی‌رغم همه محدودیت‌ها و کم‌آبی‌ها، استان در تولید محصولات کشاورزی جزو سرآمدهای کشور است و باید تلاش کنیم روش‌های جدید در تولید کشاورزی، افزایش بهره‌وری آب و توسعه گلخانه‌ها و سایر روش‌های جدید تولید، سهم استان در تامین نیازهای کشاورزی کشور را ارتقا دهیم‌.
رئیس سازمان برنامه و بودجه اظهار داشت: از محدودیت‌های جدی استان تامین آب است و تلاش دولت است طرح‌های مهار آب‌های سطحی و انتقال و آبرسانی از دریای عمان را با جدیت دنبال کند و به نتیجه برساند.
منظور عنوان کرد: کار بزرگی با همت معادن در انتقال آب از دریا انجام گرفته و این سرمایه‌گذار ی امیدواریم تا پایان سال آینده به شهر کرمان برسد.
وی با اشاره به طرح‌های آبرسانی از خلیج فارس گفت: موفق‌ترین آنها به لحاظ درصد پیشرفت آبرسانی به کرمان است و حتما در ارتباط با سایر طرح‌های آبرسانی با همکاری استاندار و وزارت نیرو جزو اولویت‌های اصلی مسئله آب را برای صنعت، شرب و کشاورزی تامین می‌کنیم.
معاون رئیس جمهور گفت: از رویکردهای اصلی توسعه در ترانزیت کالا را دنبال می‌کنیم. موقعیت ممتازی کشور دارد و می‌تواند منطقه اوراسیا را به آبهای آزاد وصل کند.
منظور ادامه داد: خط آهن کاسپین به رشت برقرار شده، خط آهن آستارا به رشت هم در مرحله دوم به نتیجه می‌رسد، خط آهن چابهار به خاش و شرق کشور نیز جزو ابتکاراتی است که عملیاتی می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: راه‌های مواصلاتی مهمی از کرمان عبور می‌کند این سمیه را باید بهسازی و تکمیل کنیم.
هدفگذاری در برنامه هفتم است که ظرفیت ترانزیتی را سه برابر کنیم که نیازمند سرمایه‌گذاری و تکمیل ظرفیت‌های ما در حوزه راه و ریل است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: با تدبیر رهبری دوره‌ای ۱۱ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای تکمیل طرح‌های مهار آبها تخصیص یافت و طرح‌های بسیار مهم و بزرگی با این اعتبارات به نتیجه رسید و امروز زمان راه و ریل است.

منظور عنوان‌ کرد: موضوع دیگری در استان اولویت دارد، حوزه بهداشت و درمان است. استان کرمان به لحاظ ظرفیت دانشگاه‌های علوم پزشکی جزو اولین‌های کشور است و با توسعه‌ای که در دست انجام است تلاش می‌کنیم با تکمیل منابع و تقویت آن از بودجه عمومی به ویژه یک درصد مالیات ارزش افزوده بخش سلامت به تکمیل طرح‌های بهداشت و درمان و بیمارستان‌ها کمک شود.
وی به مصوبات سفر نیز اشاره داشت و گفت: امسال ۲۵ طرح از مصوبات سفر به بهره‌برداری رسیده و
۳۰ طرح دیگر برای سال آینده پیش‌بینی است که به نتیجه برسد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: ۴ هزار میلیارد تومان دیگر برای مصوبات سفر در سال آینده و طرح‌های تملک تخصیص می‌یابد،.
وی بیان کرد: کشور از دوره رکود و کم‌رشدی دهه ۹۰ خارج شده و امروز شاهدیم تشکیل سرمایه خالص و نرخ سرمایه‌گذاری خالص در کشور مثبت شده است.
وی گفت: براساس گزارش مجلس و مرکز آمار به رشد ۷ درصدی رسیدیم و پیش‌بینی است که در پاییز هم رشد خوبی را تجربه کردیم.
پایان/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha